Dotazy a odpovědi

Peklo

Jsou lidé kteří spáchají sebevraždu odsouzeni jít do pekla jak se říká?
Děkuji za odpověď.

Re: Peklo

Dobrý den, pokud připustíme teorii reinkarnace, tak důvod či problém, proč si daný člověk vzal život se přenese i do jeho budoucího života, kde bude situaci řešit znovu. Nevím, jak lze přesně definovat "peklo", ale člověk neublížil nikomu jinému, jen sobě, sice zbaběle, ale dobrovolně. Takže není důvod dostat se do "pekla".

Jsou KLÍŠŤATA opravdu hrozbou?

Dobrý den, již několik měsíců pátrám po nějakém seriozním skeptickém názoru na klíšťata. Zkrátka odmítám věřit tomu, co nám podsouvají sdělovací prostředky a zdravotnictví. Téměř všechny články o této problematice čtenáře nejdříve vystraší, aby vzápětí mohly propagovat očkování a repelent. Jsem člověk žijící v souladu s přírodou a nevěřím, že by takový malý brouček mohl člověku tak výrazně škodit.

84. Bosenské pyramidy a dávné civilizace na tomto území

V článku "84. Bosenské pyramidy a dávné civilizace na tomto území " píšete o patogeních zonach, které může vytvářet tekoucí podzemní voda. Má nějaký vliv na lidský organismus instalace vodovodů, které máme v našich bytech ? (koupelny, WC)

Coca-Cola

Vyrozuměla jsem správně z odpovědi ze dne 10.11.2016, že celosvětově známý a hojně propagovaný nápoj Coca-cola není vhodným nápojem? Lékař mi tento nápoj doporučil podávat mojí 6leté dceři při bolesti břicha. Děkuji za odpověď.

Re: Coca-Cola

Coca cola- odpověď na dotaz Pavly:

Vyrozuměla jsem správně z odpovědi ze dne 10.11. 2016, že celosvětově známý a hojně propagovaný nápoj Coca-cola není vhodným nápojem? Lékař mi tento nápoj doporučil podávat mojí 6leté dceři při bolesti břicha. Děkuji za odpověď.

Ano, vyrozumněla jste velice správně, Coca-cola není zdravým nápojem pro člověka, natož pak pro organizmus dítěte.

Obecně je známo, že působí jako tonikum. To se projevuje v nepřirozeném exponování psychiky. K důsledkům patří vyhledávání takových látek a zpravidla drogová závislost, což souvisí s individuálními sklony Tvořivého Ducha v člověku.

Níže uvádíme nejvíce škodlivé součásti, které coca-cola a jí obdobné nápoje obsahují:
extrakt z listů koky zbavený kokainu je do nápoje přidáván pro jeho charakteristickou chuť, která je vlastně i základem nápoje. I když je z extraktu vyloučena droga kokain, přesto představuje značnou zátěž pro kardiovaskulární systém těla a vede k psychické závislosti.

Kyselina fosforečná s fosforem anorganického původu narušuje tvorbu nových buněk v procesech obnovy těla. Je to dáno jeho příbuzností s biologicky vázaným fosforem, který je součástí hmotných buněčných programů, chápaných ze hmotných hledisek jako DNA v úloze nositele genetické informace. I když je kyselina fosforečná součástí kyseliny nukleové (DNA a RNK) a fosfor je tedy přítomen ve všech buňkách lidského těla, je podmínkou, aby pro tělo potřebný fosfor byl přijímán z přírodních zdrojů potravy. Jeho zdrojem jsou celozrnné obilniny, vajce, panenský olivový olej, mléčné výrobky (např. sýry, máslo), ořyů, různá semena, zelenina (např. cibule, česnek, mrkev), ovoce (např. jablko, hruška, švestka), rybí nebo drůbeží masa. Vitamin D a vápník doprovázejí forsfor a vstupují společně do nesčetných biologických funkcí těla.

Tak, jak je fosfor vázaný ve formaci kyseliny fosforečné (H3PO4), přidávané do nápoje, (obklopují jej tři atomy vodíku a čtyři atomy kyslíku), je pro organizmus nepřijatelný. Je pro tělo cizí hmotou (E 338), protože místo toho, aby se začlenil do řetězců procesu metabolismu, tak je narušuje a je zcela nevyužitelný. Je to proto, že zahuštění jeho částic (síla jejich náboje) neodpovídá vlastnostem požadovaným pro živou hmotu.

Kofein (podle rostliny Coffea arabica, česky kávovník arabský) je alkaloid, který jako lék příznivě stimuluje centrální nervovou soustavu a srdeční činnost. Kofein je pravděpodobně nejrozšířenější stimulant na světě, který se užíváním ve větším množství stává drogou.V lidském organismu funguje kofein jako stimulátor centrální nervové soustavy, dočasně potlačuje únavu a probouzí bdělost. Nápoje obsahující kofein jako káva, čaj, limonády a energetické nápoje se těší velké oblibě. Jde o nejpopulárnější psychoaktivní látku na světě, ale na rozdíl od ostatních je legální a její užívání se neřídí žádnými omezeními. Kofein obsažený v Coca-cole pochází z větší části z ořechu coly, jihoamerického keře (též rudodřev koka, Erythroxylon coca) a guaraninu, který obsahují semena (guarana) rostliny Paulinie nápojné (Paullinia cupana), která se v Brazílii užívá také jako afrodiziakum.

Cukr – o škodlivosti rafinovaného (bílého) cukru jsme se již několikrát zmiňovali v různých souvislostech s potravou. Problém je v tom, že cukr takto upravený je látka ve vodě rozpustná a přechází spolu s vodou do krevního rozvodu již v žaludku místo až v tenkém střevu. Aby se tak nedělo, jsou ostatní formace cukrů přirozeně vázané v potravě obklopeny trávicími enzymy, které způsobí nerozpustnost ve vodě a je tak umožněna jejich doprava až k výkonným střevním buňkámů. Teprve jejich prostřednictvím dojde k předání molekul cukru do metabolického procesu těla. Cukr, který neprojde tímto procesem a dostane se do organizmu již v žaludku, je sice akceptován, ale za podmínek nadměrné potřeby vitální energie. V současnosti obsahuje Coca-cola z ekonomických důvodů glukózo-fruktózový sirup, který pokud je vyráběn z pšenice, obsahuje i lepek. Platí pro něho to, co pro rafinovaný cukr s tím rozdílem, že lidský organizmus nemá pro formace této hmoty program, takže dostane-li se do organizmu člověka, je považován za „cizí hmotu“. Při nedostatku imunitní síly, nebo při pravidelné konzumaci se tato hmota ukládá na klidových místech v těle v podobě tuku ( vznik obezity).
Voda, ve které jsou rozpuštěny všechny ingedience nápoje, před použitím prochází úpravou pomocí chemických látek, které pochopitelně se stávají jeho součastí. Jejich negativní vliv na organizmus člověka je nesporný.
Sycení nápoje kysličníkem uhličitým (oxid uhličitý) je další zdraví nebezpečnou záležitostí. Je to bezbarvý plyn bez chuti a zápachu, při vyšších koncentracích může mít v ústech slabě nakyslou chuť. Je těžší než vzduch, jeho molekula je tvořena jedním atomem uhlíku a dvěma atomy kyslíku. Právě atom uhlíku, který je v této slučenině silnou anorganickou hmotou, program těla nedokáže ovládat, takže zatěžuje imunitní systém. Navíc, jeho pravé nebezpečí pro organizmus člověka tkví v jeho afinitě (příchylnosti) ke kyslíku jako součásti červených krvinek. Deaktivuje tak formaci červené krvinky, která musí být nahrazena.
Ostatní ingredience v Coca-cole jsou jen pro organizmus nezvyklé, nejsou nebezpečné, ale zatěžují imunitní systém a tím i způsobují zvýšený nárok na čerpání vitální energie.

Výše jsme se snažili charakterizovat nápoj Coca-cola. Z uvedeného vyplývá, že nejen se nehodí pro běžnou konzumaci, jak je trhem nabízen, ale že je pro zdraví nebezpečný. Dětem a mladistvým by měl být zakázán.

Pyramidy

Pyramidy jako energetické zdroje zanikají,
protože už není důvod pro jejich činnost. Člověk je nucen přijmout velice primitivní podmínky ve svém bytí. Pyramidy, pokud existují, mění se v kultovní objekty.

Přichází dlouhé období, kdy existence Atlantidy je zapomenuta a přežívá pouze v ústně předávaných pověstech střežených uvnitř určitých skupin jedinců.
Od tohoto období nově budované pyramidy, např. stupňovitá v Sakkáře, jsou záležitostí sdělenou z "Druhé strany", nebo jsou určeny pouze jako sakrální stavby – hrobky mocných panovníků.

Můžete se, prosím, ještě trochu podrobněji vrátit k pyramidám v Gize a v Sakkaře. V jakém období a za jakým účelem byly budovány. Jaká technika byla používána. Jaká byla tehdejší společnost budující tyto pyramidy apd.
Je v těchto stavbách nějaký odkaz pro naši dnešní společnost (nápisy a výzdoba uvnitř) nebo jsou to jen "vědecké spekulace"? K čemu sloužila nebo proč byla postavena socha Sfingy?
Děkuji.

K čemu sloužilo pěstování vinných hroznů v Atlantidě?

Takže vinohrady byly na výrobu octa a na hrozny, které se jedly. Ne na alkohol. Reaguji na aktualitu č. 76 z uváděného cyklu „Bosenské pyramidy a dávné civilizace na tomto území". Zajímá mě to, děkuji.

Re: K čemu sloužilo pěstování vinných hroznů v Atlantidě?

Citujeme dotaz pana Jiřího z Brna: „Takže vinohrady byly na výrobu octa a na hrozny, které se jedly. Ne na alkohol.“, kterým reaguje na aktualitu č. 76 z námí uváděného cyklu „Bosenské pyramidy a dávné civilizace na tomto území“

Odpovídáme proto podrobnější informací o vinné révě pěstované v Atlantidě, v jejím vrcholném období před katastrofou. Je jasné, že by vinohrady něměly výsostné postavení v pěstitelství, kdyby plody (hrozno) se používaly pouze na jídlo nebo k výrobě octa. Především to byl zdroj pro získávání hroznového cukru (glukózy).

Glukóza, jak je známo, je nezbytná pro metabolické funkce lidského těla, zejména buňky mozku a červené krvinky se bez ní neobejdou. Odpad při jeho výrobě (slupky a zbylá vláknina) se dále zpracovával na již zmíněný ocet. Z bobulí vinné révy se také lisovala šťáva jako nápoj. Přidáním pryskyřice guarana (obsahují ji semena paulinie nápojné) šťáva nekvasila a získala, ač bez alkoholu, vlastnosti nám dnes známého alkoholického nápoje – vína.

Guarana je známá pro své povzbuzující účinky, snižuje únavu, udržuje pozornost a bdělost. Je vhodná při nervovém vypětí, při depresích a může se použít při rekonvalescenci po dlouhé nemoci. Může tišit menstruační bolesti. Kladně působí na nervový i tělesný stav, stimuluje mozkové funkce a podporuje mozkovou činnost. Likviduje v těle volné radikály, napomáhá při průjmech. Je vhodná pro studenty, kteří mají před důležitou zkouškou. Guarana zlepšuje paměť a soustředění. Dále může být guarana součástí redukčních diet, protože snižuje chuť k jídlu a stimuluje odbourávání tuků. Byl to tedy ideální nápoj typu dnešní coca-coly, avšak s tím rozdílem, že byl bez jakýchkoli chemických přídatných látek, které, jak je známo, negativně ovlivňují zdravotní rovnováhu. Pro obsah kofeinu v pryskyřici guarana ale není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky. V těchto případech se konzumovala čistá vylisovaná šťáva, ta samá kvalita, kterou pili podle pověsti antičtí řečtí bohové na Olympu a nazývali ji nektarem. Zvláště odrůdy červeného hrozna byly vhodné pro míchání s jinými druhy ovoce a přípravu sorbetů, osvěžujících studených dezertů a dalších pokrmů.

Současně s tímto dotazem lze odpovědět i panu M. z Moravy, který se ptá na použití octa k umývání ovoce a zeleniny.

Jak bylo již v textu o Atlantidě zmíněno, používal se ocet jako čistící a dezinfekční prostředek. I v současnosti je to nejúčinnější přírodní prostředek pro likvidaci plísní a vůbec všech mikroorganizmů. Umytím ovoce a zeleniny ve vodě s přidáníim octa se odstraní všechny lidským okem nerozeznatelné mikroorganizmy a je pochopitelné, že takto ošetřené vydrží v chladničce déle bez úhony. Pokud se jedná o koupené potraviny, současně s tím se rozpustí a prostřednictvím vody odstraní i různé chemické přípravky použité k postřiku v zájmu prodloužení trvanlivosti a prodejnosti zboží.

Ocet smíchaný 1:1 se sodou a nanesený na vápenaté usazeniny v koupelně, na WC, nádobí a všude kde se tyto tvoří je nepřekonatelným odstraňovačem a čistícím prostředkem. Rovněž tak vlasy umyté mýdlem a spláchnuté vodou s přidáním octa neuvěřitelně „ožijí“ (nesmí být ale barvené !).

Někteří z nás ještě pamatují, že v období po druhé světové válce, kdy současně používané chladnice, lednice a mrazáky a další zařízení tohoto typu byly pro domácnosti nedostupné, balily se potraviny živočišného původu (sýry, maso apod.) do tkaniny namočené do octa. A fungovalo to.

Milí čtenáři našich stránek,
jsme rádi, že se nad námi publikovanými znalostmi zamýšlíte. Jsme si vědomi, že se jedná o netradiční poznatky, které jsou většinou v rozporu s působícím přetlakem materialisticky a tržně směrovanými informacemi. Vaše dotazy současně pomáhají všem, kteří nepodléhají pouze kultu hmoty, takže hledají odpovědi na skutečný smysl života a jak si v současných podmínkách udržet zdraví.

vlasy

Je nějaká souvislost /dlouhé - (většinou ženy) -krátké (většinou muži) vlasy/ v návaznosti na to, že vlasy nás chrání před intenzívním dopadem Nehmotné energie? Je vhodné časté stříhání vlasů nebo ne.

Přidat nový příspěvek